Als er iets stuk gaat

…tijdens de praktijkuren: Als er iets mis is met de beugel dan is het raadzaam meteen contact op te nemen met de praktijk. (tel. 09 344 31 10).  De assistente kan dan in nood een afspraak geven zodat je meteen terecht kunt. Meld altijd dat er iets mis is, ook als je bijna een afspraak hebt, zodat we extra tijd kunnen inplannen als we iets moeten doen.

…in het weekend en op feestdagen: u kunt bellen naar de ‘orthodontist van wacht’ tussen 10 en 12 uur op het landelijke nummer 070 222088 (betalend). U kunt dan een afspraak maken met de orthodontist ‘van wacht’ in onze regio Oost-Vlaanderen.De wachtdienst is niet bedoeld voor kapotte beugels, losse brackets en / of draden. Dit kan wachten tot na het weekend en zijn dus geen urgentie.

… op vakantie: u kunt een orthodontist of tandarts op je vakantieadres om hulp vragen.

TIPS BIJ PROBLEMEN
Irritatie aan de wang. Blijf het beugeldeel goed poetsen, ondanks de pijn, en doe er wat was of suikervrije kauwgom op. Spoelen met zout water (los zelf zout op in lauw water) bevordert de genezing. Bij blijvende pijn: bel de praktijk.

LOSSE BEUGEL
Een metaaldraad van de losse beugel is kapot. Beugel verder dragen als dit mogelijk is en bellen voor een afspraak voor reparatie.

De losse beugel drukt op het tandvlees. Draag de beugel zoveel als mogelijk zodat we in de praktijk precies zien wat waar een drukpunt zit. Bel voor een afspraak.

VASTE BEUGEL
indien u een blokje en / of draad losbijt belt u de praktijk